Volledig scherm
© BSR Agency

Welke evenementen zijn geschrapt in Enschede/Haaksbergen

Geen ‘Enschede Ontmoet’

D bijeenkomst ‘Enschede Ontmoet’, die zaterdag 21 maart van 10.00 tot 12.00 uur in het stadhuis zou zijn, gaat niet door. Hiervoor waren zo’n drieduizend mensen uitgenodigd die nog niet zo lang in Enschede wonen of genaturaliseerd zijn. Wie zich heeft opgegeven, heeft inmiddels bericht gehad dat de bijeenkomt geannuleerd is. 

Bibliotheek gesloten

De Bibliotheek Enschede is vanaf maandag 16 maart gesloten voor publiek om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook alle filialen zijn dicht. ‘We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus en nemen de adviezen dan ook heel serieus’, aldus de bibliotheek. ‘Vanaf maandag 16 maart tot en met dinsdag 31 maart zijn we gesloten. Onze online dienstverlening gaat door zoals de WISE app, etc. De activiteiten die gepland staan tot en met dinsdag 31 maart zijn geannuleerd.’ Voor vragen is de bibiotheek te bereiken via info@bibliotheekenschede.nl.

Geen Johannes Passion

Het bestuur van kamerkoor Cocodrillo uit Enschede stelt de uitvoeringen van de Johannes Passion op 21 en 22 maart in Enschede en Bathmen tot nader order uit. Alle reeds aangekochte kaarten blijven geldig. Het bestuur hoopt op een zo kort mogelijke termijn met nieuwe uitvoeringsdata te komen.

Geen buurtmaaltijd

Het Huis van Verhalen aan de Roomweg houdt elke maandag een buurtmaaltijd. In verband met het coronavirus is besloten om het organiseren ervan stop te zetten van maandag 16 maart in elk geval tot en met maandag 30 maart. 

Zuiderspeeltuin schrapt activiteiten

Het bestuur van de Zuiderspeeltuin heeft in overleg met onder meer het RIVM en de  Ouderenbond besloten om alle activiteiten voorlopig af te gelasten, in elk geval tot maandag 6 april. De speeltuin zelf blijft gewoon geopend.

Geen kerkdiensten in Usselo

De Protestantse Gemeente Usselo heeft naar aanleiding van de berichtgeving over het coronavirus besloten de kerkdiensten van 15, 22 en 29 maart in de protestantse kerk aan de Haaksbergerstraat in Usselo niet door te laten gaan. Voor meer informatie: protestantsegemeente-usselo.nl.

Fietsplezier

Het bestuur van Fc-Fietsplezier heeft gezien de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en het mogelijke besmettingsgevaar de jaarvergadering van woensdag 18 maart 2020 en de Krokusfietstocht op 29 maart te annuleren.

Jubileum Leendert Vriel

De stichting Leendert Vriel Enschede Haaksbergen viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Dit zou plaatsvinden op 2 april vanaf 14.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel in Enschede. In verband met de meest recente richtlijnen rond het coronavirus heeft het bestuur van Leendert Vriel Enschede Haaksbergen besloten om de festiviteiten op te schorten. Voor meer informatie: leendertvriel.nl

Haaksbergen 

Kunstkring schrapt alles

De Kunstkring in Haaksbergen heeft alles wat er de rest van het seizoen gepland stond, gecanceld. Het gaat om twee muziekvoorstellingen, een excursie naar Hattem en Steenwijk en de lezing over Kunst en Mode. 

Theater en Filmhuis De Kappen Haaksbergen

Alle voorstellingen die voor deze maand gepland stonden in Theater en Filmhuis De Kappen gaan niet door. Het gaat om vier films en het optreden van de band Supertrap op zaterdag 28 maart.

Kunstzaal Achterom

De expositie van Mia van Jeveren in Kunstzaal Haaksbergen (voorheen Achterom) is voor onbepaalde tijd gesloten.

The Evergreens

Het jubileumconcert van The Evergreens, het seniorenorkest van de Haaksbergse Harmonie, gaat niet door. Het orkest zou het 25-jarig bestaan zondag 15 maart opluisteren met een speciaal optreden bij Het Hagen.

ABBA Tribute

Het Hagen haalt een streep door het ABBA Tribute Concert dat gepland stond op 20 maart. Het concert is verplaatst naar 29 mei.

Kerkdiensten Haaksbergen

De Sint Franciscus van Assisië-parochie heeft besloten alle (eucharistie)vieringen tot en met 31 maart te annuleren. De parochie verwijst voorlopig naar de uitzendingen op zondag bij NPO2: Geloofsgesprek om 9.45 uur met aansluitend een eucharistieviering om 10.00 uur. De kerkdienst van de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse gaat zondag 15 maart wél door. Over kerkdiensten op latere data wordt nog een besluit genomen.

Hobbywerkplaats ’t Gilde Haaksbergen

Alle activiteiten van Hobbywerkplaats ’t Gilde aan de Industriestraat zijn voor de rest van de maand afgelast. Ook klushulp aangevraagd via Noaberpoort wordt deze maand niet verricht door de vrijwilligers van ’Gilde.

OV-spreekuur Kulturhus Haaksbergen

Vanwege het coronavirus staken de OV-ambassadeurs hun activiteiten. Dat betekent dat het inloopspreekuur voor senioren uit Haaksbergen die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer niet doorgaat op donderdag 19 maart.

Holland Schwarzwaldtour

HTFC heeft alle clubactiviteiten tot en met eind deze maand afgelast. Ook de wielerklassieker Holland Schwarzwaldtour gaat niet door.

Apres Ski Party De Hoeve

De wintersport traditioneel afsluiten met een feest bij ’t Meuke in Sint Isidorushoeve zit er dit jaar niet in. De feesttent voor de Apres Ski Party van zondag 15 maart wordt ongebruikt weer afgebroken. „We balen er enorm van maar begrijpen het natuurlijk wel”, meldt de organisatie over de maatregelen tegen het coronavirus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.