‘Werk voor 2000 mensen bij onderzoekscentrum op Technology Base’

ENSCHEDE - Lithium Werks, actief in schone energie via batterijopslag, heeft met andere partijen een eerste investering van ruim 100 miljoen euro gedaan in een afdeling research en development (r&d) op de Technology Base bij Vliegveld Twenthe. Die moet de komende vijf jaar voor 2000 en later voor misschien zelf 3000 mensen werk opleveren. 

De werkgelegenheid op de Technology Base moet de komende jaren een impuls van ongekende omvang krijgen door de komst van Lithium Werks. Dat de onderneming met grootse plannen naar het innovatieve bedrijventerrein komt, is het initiatief van Kees Koolen (53). De oud-UT-student, mede-oprichter van internetbedrijf Booking.com en investeerder, is sinds kort bestuursvoorzitter van Lithium Werks.

17 hectare

Koolen wil met Lithium Werks een research & development-campus ontwikkelen die op de Technology Base zo’n 17 hectare zal beslaan. De ambitieuze plannen werden maandag gepresenteerd in The Gallery, tijdens de opening van het academisch jaar.

Quote

De software-ontwikke­ling vraagt om enorme aantallen re­searchers. Twee- tot driedui­zend werknemers is een realis­tisch getal

Kees Koolen, bestuursvoorzitter Lithium Werks

Koolen noemt de verwachte werkgelegenheid ‘zeer reëel’. „De samenleving heeft een enorme behoefte aan ontwikkeling van batterijen die op een slimme wijze snel energie opslaan die op ieder gewenst moment beschikbaar is voor de consument”, zegt Koolen. „De software-ontwikkeling die daar voor nodig is, vraagt om enorme aantallen researchers. Twee- tot drieduizend werknemers is echt een realistisch getal.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.