Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Werknemer (17) eist achterstallig salaris van bestratingsbedrijf Enschede

ENSCHEDE- Een 17-jarige grondwerker van handel- en bestratingsbedrijf Strijdonck in Enschede eist via de rechter betaling van achterstallig salaris maar zijn werkgever laat zich niet zien in de Enschedese rechtbank.

De stoelen naast de werknemer en zijn advocate blijven op deze dinsdagmorgen leeg. „Jammer“, stelt rechter J. Marsman vast. „Je bent toch benieuwd hoe de andere partij tegen de zaak aankijkt.“

Betaling

Dat de werkgever het laat afweten, is in de lijn van de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, merkt de advocate van de werknemer op. Er is geen enkele keer gereageerd op verzoeken om alsnog tot betaling van salaris over te gaan. Haar jonge cliënt wordt sinds juli vorig jaar op basis van een nul-urencontract ingeschakeld door Strijdonck voor met name werkzaamheden voor aanleg van glasvezelkabels. 

Loon

Volgens haar moest hij sinds begin dit jaar steeds langer wachten op loon of kreeg hij slechts een deel uitbetaald. Vervolgens werd er helemaal geen bedrag meer overgemaakt en is vanaf medio maart geen beroep meer op hem gedaan, terwijl de arbeidsovereenkomst niet officieel is beëindigd. Er is sindsdien veelvuldig contact met de werkgever gezocht, maar dat heeft niets opgeleverd.

Diepe wonden

De kwestie heeft ook diepe wonden geslagen in de familiebetrekkingen, maakt de moeder van de 17-jarige werknemer duidelijk. Zij is de tante van de werkgever. „Heel vervelend allemaal“, reageert ze. De advocate eist namens haar cliënt naast betaling van achterstallig salaris ook een ‘billijke vergoeding‘. „Want als je ziet hoe de werkgever optreedt, is dat een grove schending van goed werkgeverschap.“

De rechter kondigt aan over twee weken met haar oordeel te komen. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.