In een hoek van de vroegere vuilnisbelt aan de Ontginningsweg, uit het zicht van iedereen, is een man bijna dagelijks bezig te graven en puin en ander afval te sorteren in bigbag-zakken.
Volledig scherm
PREMIUM
In een hoek van de vroegere vuilnisbelt aan de Ontginningsweg, uit het zicht van iedereen, is een man bijna dagelijks bezig te graven en puin en ander afval te sorteren in bigbag-zakken. © Bert Hellegers

Wie is de man die dag na dag rotzooi sorteert op oude vuilnisbelt in Enschede? ‘Hij zegt een speciale steen te zoeken’

ENSCHEDE - Het is zijn dagelijkse ritueel. Op een oude fiets trapt hij naar de Ontginningsweg nabij het Rutbeek om te gaan graven in de vuilnisbelt, waar tot in de jaren 80 van de vorige eeuw afval is gestort. Op een hoek van de gigantische afvalberg, uit het zicht van iedereen, staat door hem gesorteerde rotzooi in bigbag-afvalzakken. Hij vertelt te worden geleid ‘door stemmen in zijn hoofd’.

  1. Hardwerkende tapijtenlegger uit Enschede dupe van criminele handel en wandel van zoonlief
    PREMIUM

    Hardwerken­de tapijten­leg­ger uit Enschede dupe van criminele handel en wandel van zoonlief

    ENSCHEDE - Het heeft er alle schijn van dat K. (26) uit Enschede het goedlopende bedrijf van zijn vader heeft misbruikt voor de opslag en handel in harddrugs en het verstoppen van een geladen pistool. Het Openbaar Ministerie (OM) kan de handel in drugs niet bewijzen, maar wil wel dat de zoon wordt veroordeeld voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid cocaïne en heroïne en een pistool in het kantoor van de Couponhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.