Willem Vogels uit Helmond blaast het schlagerfestival nieuw leven in.
Volledig scherm
Willem Vogels uit Helmond blaast het schlagerfestival nieuw leven in. © FotoMeulenhof

Wie niet naar Schlager Symphonica kon, kan naar festival in Eindhoven

EINDHOVEN/ENSCHEDE  - Muzikant Willem Vogels blaast het Schlagerfestival nieuw leven in. Hij haalt op zaterdag 14 december Duitse artiesten naar Eindhoven. Dat is nogal een eindje verwijderd van Twente Airport, de plek waar Willie Oosterhuis vorig jaar zijn tweede Schlager Symphonica had willen houden, maar toch wordt Vogels daar naar eigen zeggen nu voortdurend mee geconfronteerd.

Het plan van Oosterhuis viel vorig jaar in duigen door een faillissement. Schlagerliefhebbers die al kaarten hadden gekocht, maar ook leveranciers die al goederen hadden geleverd, bleven met een kater achter. „Ik word nu regelmatig gebeld door mensen die vragen: gaat het dit keer wel door of zit ik straks weer met kaarten die niks waard zijn?”

Volgens Vogels is in Eindhoven alles wel goed geregeld. En hij wil de mensen die al 50 euro hebben betaald voor Schlager Symphonica tegemoetkomen. Zij kunnen voor de gereduceerde prijs van 20 euro bij Vogels’ Schlagerfestival terecht.      

Oude bekenden en nieuwe lichting

De 56-jarige tekstschrijver uit Helmond heeft in elk geval al het gezicht van het festival vastgelegd: Hein Simons, bij de liefhebbers bekend als Heintje. Die gaat samen met Dennie Christian de presentatie doen. De komende maanden wordt stapsgewijs bekendgemaakt wie er naar Eindhoven komen. „Het is een mix van oude bekenden en de nieuwe Duitse lichting.” 

schlagerfestival.nl

Wie gebruik wil maken van de speciale korting, kan de code schlagerfestival invoeren. De code werkt alleen voor de eerste 200 kopers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.