Volledig scherm
Maaike op YouTube.

Zangeres Maaike Vos schittert bij talentenjacht

LONNEKER - Bij het SBS-programma Popstars schopte ze het tot de laatste dertig en ook tijdens de onlngs gehouden Nobo's Jam Session in Enschede maakte Maaike Vos veel indruk. Het 18-jarige zangtalent uit Lonneker gooit hoge ogen in de muziekwereld. Komende zaterdag is ze één van de zeven finalisten tijdens de Talentenjacht in het muziekcentrum.


Ook op internet is Maaike hard op weg om een ware hit te worden. Haar (pop)zangkunsten werden op Youtube al duizenden keren bekeken en online muziekkrant Oranjemuziek verkoos haar tot talent van de week. "Begin dit jaar kreeg ik de kans om wat demo's op te nemen. Sindsdien ging het erg snel. Ik kwam terecht bij de Theater Obers en gaf optredens op onder andere Zoutpop (Boekelo). Mijn band en ik wisten veel mensen te verrassen. Bij de Nobo's Jam Session van 19 oktober in de Grote Kerk aan de Oude Markt kregen we veel lof. Ik heb veel aan de steun van mijn band, tijdens de talentenjacht zal de 13-jarige gitarist Arjan mij ondersteunen."De finale van de Talentenjacht belooft voor Maaike geen gemakkelijke opgave te worden. "De overige finalisten bespelen allemaal een instrument, ik ben de enige die zingt. Ik heb geen hoge verwachtingen, dat had ik ook niet bij Popstars. De lovende woorden van juryleden Henk-Jan Smits en Patricia Paay waren een geweldige stimulans."

Het juryrapport van de voorrondes bij de Talentenjacht haalt alle twijfel uit de lucht. 'Een absoluut talent' en 'zingt met perfecte timing en dynamiek de sentimentele ballads' is commentaar waar ze met recht trots op kan zijn. "Dat ben ik ook", glundert de Lonnekerse. "Ik volg nu de opleiding Ondernemend Artiest aan het ROC, een voortraject van het echte werk. Ik hoop uiteindelijk aangenomen te worden op het conservatorium."

De finale van de Talentenjacht begint morgen om 14.30 uur in de Arke Zaal van het Muziekcentrum. De kandidaten strijden om een beurs van 1500 euro. De toegang is gratis.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.