De zoektocht naar het moordwapen is donderdag door de politie hervat.
Volledig scherm
De zoektocht naar het moordwapen is donderdag door de politie hervat. © Dennis Bakker (News United)

Zoektocht naar moordwapen Daan Mellée in Enschedese vijver gaat verder

UPDATEENSCHEDE - Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie (LTOZ) zoekt woensdagochtend opnieuw in de Wesselerbrinkvijver naar het moordwapen in de zaak Daan Mellée.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Geduld raakt op bij vader van vermoorde Enschedeër Daan Mellée: ‘Hoe kan het in godsnaam dat ze de dader nog niet hebben?’
  PREMIUM

  Geduld raakt op bij vader van vermoorde Enschedeër Daan Mellée: ‘Hoe kan het in godsnaam dat ze de dader nog niet hebben?’

  ENSCHEDE - Met twee boten werd er donderdag naar gezocht. Op de bodem van de vijver, dicht bij het huis waar Enschedeër Daan Mellée in 2018 om het leven werd gebracht, daar zou het moordwapen zomaar kunnen liggen. Maar die nieuwste ontwikkeling bewoog diens vader Joop niet te gaan kijken. Zijn hoop op een doorbraak in de zaak is broos, na al die jaren zonder antwoorden. „Er is teveel tijd geweest om de politie op een dwaalspoor te zetten.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.