Zomerfeesten De Hoeve worden verplaatst naar oktober
Volledig scherm
Zomerfeesten De Hoeve worden verplaatst naar oktober © Frans Nikkels

Zomerfeest Hoeve wordt verplaatst naar oktober

SINT ISIDORUSHOEVE - Het zomerfeest in Sint Isidorushoeve wordt verplaatst naar het weekend van 16, 17 en 18 oktober. Het evenement is altijd in het hemelvaartweekend, maar dan zijn evenementen nog verboden vanwege de coronacrisis. 

Het hemelvaartweekend is dit jaar van 21 tot en met 24 mei. Het bestuur van de stichting Zomerfeesten Sint Isidorushoeve heeft snel gehandeld na de aankondiging van het verbod op samenkomsten tot 1 juni. „We hebben meteen besloten een nieuw weekend te kiezen. We gaan nu onderzoeken of we een zo compleet mogelijk programma kunnen bieden”, zegt voorzitter Erwin Keemers van de stichting Zomerfeesten Sint Isidorushoeve. 

Slag om de arm

Hij wil daarom nog een slag om de arm houden. Er zullen voor dat weekend immers artiesten gestrikt moeten worden. Dit jaar zouden onder meer De Snollebollekes optreden. Ook moet de Bende van Acht aan de slag gaan met de autocross en combinerace. De Bende van Acht is een commissie die bij het zomerfeest verantwoordelijk is voor het crossspektakel naast het feestterrein. Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. 

Doorgaan

Keemers vindt het belangrijk dat het zomerfeest toch doorgang kan vinden. „We hadden een jaar over kunnen slaan, maar dan heeft Sint Isidorushoeve een jaar lang geen feest. Dan is er dus ook niets voor de kinderen. Natuurlijk willen we ook geld verdienen. Want dat komt de verenigingen in  de Hoeve ten goede.”

Injectie

Zonder een zomerfeest zouden zij het dit jaar moeten stellen zonder deze financiële injectie. Leden van de verenigingen helpen als vrijwilliger meer met allerhande werkzaamheden. Daarvoor krijgen de clubs een vergoeding. Keemers zegt dat de verkochte tickets, bijna tweeduizend, geldig blijven. Keemers: „De kaartverkoop is helemaal ingezakt de laatste weken.”

Quote

Natuurlijk willen we ook geld verdienen. Want dat komt de verenigin­gen in Sint Isidorus­hoe­ve ten goede

Erwin Keemers, Organisatie Zomerfeesten

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.