1. Rechter maakt korte metten met scheldend en stenen gooiend heethoofd uit Enschede

  Rechter maakt korte metten met scheldend en stenen gooiend heethoofd uit Enschede

  VROOMSHOOP/ALMELO - Daniël E. (37) uit Enschede vindt het geweldig dat zijn ex trilt van angst nadat hij een steen tegen de ruit van haar woning in Vroomshoop heeft gegooid. De steen raakt de ruit waar de vrouw achter zit precies op hoofdhoogte. De Vroomshoopse heeft geluk, de ruit gaat net niet aan diggelen. Gefrustreerd smijt hij een steen door de achterruit van haar auto. Die steen blijft liggen in het kinderzitje op de achterbank.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. UT-onderzoeker Joris van Hoof: ‘Windmolenbranche beïnvloedt onderzoeken RIVM’
  PREMIUM

  UT-onderzoe­ker Joris van Hoof: ‘Windmolen­bran­che beïnvloedt onderzoe­ken RIVM’

  ENSCHEDE – Onderzoeker Joris van Hoof van de Universiteit Twente (UT) zet vraagtekens bij de onafhankelijkheid van rapporten die het RIVM gebruikt om gezondheidseffecten van windmolens in kaart te brengen. Banden van de medeopstellers met de windindustrie worden niet vermeld, zegt hij. Overigens meldt Van Hoof in zijn eigen onderzoek niet dat hijzelf petities ondertekende tegen windmolens.
 1. Michelle (32) uit Enschede wil wel tweede prik, maar krijgt die (nog) niet: ‘Straks heb ik geen vrijheid’
  PREMIUM

  Michelle (32) uit Enschede wil wel tweede prik, maar krijgt die (nog) niet: ‘Straks heb ik geen vrijheid’

  ENSCHEDE - Michelle Kruger (32) uit Enschede wil graag een tweede coronaprik, maar krijgt die vanwege een allergie niet via de reguliere weg. Ze kan terecht bij een allergoloog in Arnhem, maar pas over geruime tijd. Nu het kabinet zinspeelt op maatregelen exclusief voor ongevaccineerden, is ze boos. „Ik ben bang dat ik straks geen restaurant meer binnenkom.” Zij is niet de enige; duizenden Nederlanders zitten in hetzelfde schuitje.

Enschede aan zee