Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media

150 boetes voor te weinig afstand in Twente

HENGELO - Politie en boa’s in Twente hebben sinds 30 maart 150 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de noodverordening met coronamaatregelen. Het gaat vooral om overtredingen van de regel om anderhalve meter afstand te houden. 

De politie ziet vooral gevallen van meerdere mensen in een auto, samenscholing door jeugd en bezoekers van natuurparken die te dicht bij elkaar zijn. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), waarvan er nu honderd actief zijn in Twente, treden vooral op tegen jeugd op straat en bij overtredingen van winkeliers en mensen met een contactberoep die dat tijdelijk niet mogen uitoefenen. 

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.