Volledig scherm
1Twente lokale omroep van 2019 © 1Twente Enschede

1Twente Enschede beste omroep: ‘Precies op het juiste moment’

ENSCHEDE - Een schreeuw van blijdschap, gevolgd door een innige omhelzing met medewerkers. 

Directeur Flip van Willigen van 1Twente ziet de uitverkiezing tot beste lokale omroep afgelopen vrijdagavond bij de OLON-awards, als kers op de taart van een moeilijk jaar.

Positieve instelling

Het is niet de best periode die Van Willigen en zijn medewerkers bij 1Twente Enschede achter de rug hebben. Financieel althans, want de directeur looft de instelling binnen de omroep.

De omroep gaf ongeveer een jaar geleden bij de gemeente aan op korte termijn 400.000 euro nodig te hebben om te kunnen overleven. Geld dat gezien de penibele situatie van de gemeente zelf  niet zomaar op tafel wordt gelegd. 

Van Willigen: „Ondanks onze situatie heeft het hele team het afgelopen jaar keihard doorgewerkt. Ze zijn er positief in blijven staan. Ik was er niet van uitgegaan dat we tot beste omroep zouden worden verkozen. Dan voelt het wel heel lekker als het gebeurt en dat roept dan ook wel emotie op.”

‘Niet slechts lokale omroep’

De komende weken worden heel spannend voor 1Twente. Begin juli moet duidelijk zijn of er een extra bijdrage komt en in welke vorm. De prijs voor beste omroep werd al twee keer eerder gewonnen, maar dit keer komt de uitverkiezing van de landelijke organisatie voor lokale omroepen OLON op het juiste moment. 

Van Willigen: „We laten maar weer eens zien wat we in huis hebben. De jury erkende de wijze waarop we als omroep niet alleen bezig zijn met onszelf of social media, maar ook hoe we stappen zetten naar het zijn van een streekomroep voor heel Twente. Dat we daarnaast ook een eigen krant uitbrengen voor het waterproject Enschede Aan Zee.” 

Ook de samenwerking met De Twentsche Courant Tubantia viel in de prijzen. Het verkiezingsproject Ik teken voor 80 won de innovatieprijs. Van Willigen: „De jury was enthousiast hoe we voor én na de verkiezingen aandacht hebben gegenereerd.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.