Een man brengt zijn stem uit in een kieslokaal.
Volledig scherm
Een man brengt zijn stem uit in een kieslokaal. © ANP

3 redenen waarom we niet elke 4 jaar op dezelfde partij stemmen

ENSCHEDE - Het CDA is in veel Twentse gemeenten nog steeds de grootste landelijke partij. Maar de dominantie van die partij binnen de Twentse politiek loopt sinds 1994 terug. Daar zijn verschillende redenen voor.

 1. Het verval van het CDA in Twente
  PREMIUM
  Longread

  Het verval van het CDA in Twente

  ENSCHEDE - In welke gemeenteraad in Twente je in de jaren tachtig en begin jaren negentig ook kwam, bijna overal was die groen gekleurd. Het CDA nam in veel gevallen zelfs meer dan de helft van het aantal zetels in, de christendemocraten hadden de touwtjes in handen. Met een groot aandeel in vrijwel elke gemeenteraad klonk het CDA-geluid door in heel Twente. Maar beetje bij beetje brokkelt die macht af. Alleen in Tubbergen heeft de partij het nog alleen voor het zeggen.
 2. Enschedese psycholoog werd ‘stapelverliefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequenties aanvaarden
  PREMIUM

  Enschedese psycholoog werd ‘stapelver­liefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequen­ties aanvaarden

  Bijna zeven jaar geleden werd een gezondheidszorgpsycholoog uit Enschede ‘stapelverliefd’ op een cliënte. Hij verbrak zijn relatie, ging na de behandeling voor haar, maar dat liep niet goed af. Jaren later diende zij een tuchtklacht in, tegen hem. Nu is hij geschorst, vanwege grensoverschrijdend gedrag. „Het is een zwarte periode in mijn leven geweest.”
  Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede