Volledig scherm
© Frans Nikkels

30 luxe huurwoningen in voormalig Arke-pand in Enschede

ENSCHEDE - Het pand van Arke is na vijftien jaar eindelijk verkocht. Er komen 30 luxe huurwoningen op die plek.

De projectontwikkelaars Axel Veldboom en Pieter Bakker uit Groningen willen er een complex met 30 luxe, energieneutrale en levensloopbestendige woningen van maken, met huren tussen de 1.000 en 1.500 euro per maand. Het project omvat vier huizentypes: conventionele woningen met voor- en achtertuin, maisonnettes, gelijkvloerse woningen en ruime dakvilla’s van zo’n 250 vierkante meter.

Start
De bouwplannen liggen klaar. De gemeente is er volgens de twee vastgoedondernemers zeer enthousiast over. In januari willen ze het plan verder inhoudelijk presenteren aan geïnteresseerde bewoners en ondernemers. Als alle seinen definitief op groen staan, wordt zo snel mogelijk met de bouwwerkzaamheden begonnen. Het streven is februari 2017.

Puntdaken
Het gebouw wordt niet gesloopt, maar zal als basis dienen voor het toekomstige wooncomplex dat een totaal ander uiterlijk zal krijgen. Het grootste visuele verschil is dat de platte daken worden vervangen door puntdaken, ten behoeve van de dakvilla’s. De nieuwe eigenaren moeten wel toestemming van de gemeente krijgen om voor dit project te mogen afwijken van de bestaande vergunningregels.

Een andere opmerkelijke verandering is dat uit de derde etages kantoorruimtes ‘happen’ worden genomen, om plaats te maken voor raampartijen die licht en lucht in het ontwerp creëren. Ook op de begane grond worden veel openingen gemaakt om zo het contact met de straat te bevorderen. De bewoners krijgen de beschikking over eigen parkeerplaatsen en veel buitenruimte.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.