Een quaraintaine bingo vanuit huis, het is weer eens iets anders...
Volledig scherm
PREMIUM
Een quaraintaine bingo vanuit huis, het is weer eens iets anders... © Myrthe Effing

5 quarantainetips om dit weekend tóch wat met vrienden te doen

Joost zoekt het uitDe hele dag binnen zitten is ook maar zo zo. Tijd voor een ludieke test. Verslaggever Joost Dijkgraaf probeert vijf sociale activiteiten uit, vanuit zijn thuisisolatie. Werkt dat? 

Zelfs als je zou willen, kun je deze weken vrijwel geen kant op. Zwembad dicht, bioscoop dicht, café dicht, sportschool dicht, casino dicht, discotheek dicht. Natuurlijk volg ook ik keurig de #BlijfThuis-richtlijn van het RIVM, maar toch… Saai is het soms wel.  Het zijn namelijk - hoe logisch ook -  juist de plekken voor gezelligheid en afleiding.

Kunnen we niet iets verzinnen dat wél kan vanuit thuisisolatie? Zodat we toch dezelfde dingen kunnen doen, maar dan anders? Een test, met 5 sociale activiteiten vanuit quarantaine.

(Het artikel gaat verder onder de video) 

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.