Jan Henk Dekker (links) overhandigt de dinerbonnen aan Paul Davina van het MST onder toeziend oog van zijn mede-bestuurslden van de stichting BeZorgdeliefde.
Volledig scherm
Jan Henk Dekker (links) overhandigt de dinerbonnen aan Paul Davina van het MST onder toeziend oog van zijn mede-bestuurslden van de stichting BeZorgdeliefde. © Annina Romita

500 maaltijdbonnen als dank voor medewerkers MST

ENSCHEDE – Een shoarmaschotel, babi pangang met rijst, of een portie roti: het kan via Thuisbezorgd.nl gratis worden besteld door 500 werknemers van het Medisch Spectrum Twente. Betalen kunnen ze met een bon ter waarde van 15 euro, die ze cadeau krijgen van stichting BeZorgdeliefde.

De stichting, een particulier initiatief van vijf Twentse zakenvrienden, wil personeel van de Twentse ziekenhuis via het schenken van bonnen voor een bezorgmaaltijd bedanken voor hun inzet in tijden van corona. De vorige week opgerichte stichting heeft daarvoor een deal gesloten met Thuisbezorgd.nl in Enschede.

Volgende week is ZGT aan de beurt

Paul Davina, hoofd hospitality van het MST, nam de 500 bonnen woensdagmiddag in ontvangst. Het ziekenhuis zorgt voor de verdeling, waarbij is afgesproken dat alle medewerkers er voor in aanmerking komen.

Volgens voorzitter Jan-Henk Dekker van de stichting BeZorgdeliefde is het de bedoeling de komende week 500 bonnen af te leveren bij het ZGT in Hengelo en Almelo. „We hebben nog geld over en hopen op verdere donaties van particulieren en bedrijven. Als die meedoen, gaat het lukken om nog eens 500 bonnen aan te schaffen.”

Quote

Ze zijn voor iedereen. Van arts tot schoonma­ker en alles wat daar tussen zit

Jan-Henk Dekker, stichting BeZorgdeliefde

Groot spandoek

„Ze zijn voor iedereen. Van arts tot schoonmaker en alles wat daar tussen zit”, aldus Dekker. Hij vormt met Rudy Kesler, Mark Pastoor, Jeroen Wevers en Ray Florentinus het bestuur van de stichting. Sinds vorige week worden automobilisten op de A1 bij Enter via een groot spandoek dat aan de gevel van Morskieft Ontwerpers is bevestigd geattendeerd op het bestaan van de stichting.

De bijdrages kunnen worden gestort via de website www.bezorgdeliefde.nu

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.