Volledig scherm
Archiefbeeld Zabuki Festival © Emiel Muijderman DTCT

600 scholieren duiken in wereld van techniek op Zabuki Festival in Enschede

AUDIOENSCHEDE - 600 basisschoolleerlingen duiken deze week in de wereld van techniek tijdens het Zabuki Festival in Enschede. Het jaarlijkse festival staat dit keer in het teken van duurzaamheid.

Doel van het festival, dat mede wordt georganiseerd door hogeschool Saxion, is kinderen nieuwsgierig maken naar wetenschap en techniek. 

Het festival staat bol van workshops en proefjes. "We leggen bijvoorbeeld uit hoe je van een plastic flesje de grondstoffen kan maken voor een 3D-printer, kinderen onderzoeken wat duurzaam wonen inhoudt en ze gaan water zuiveren", legt Karin Engelbertink van Zabuki uit op Enschede FM. Ze licht ook het thema duurzaamheid toe: "Duurzaamheid zit in alle facetten van het leven. Het is niet alleen afval scheiden en zonne-energie. Dat laten we de kinderen zien."

Beluister hieronder het volledige interview over het Zabuki Festival.

Het Zabuki Festival duurt nog tot en met donderdag en vindt plaats bij Saxion in Enschede. Het festival is voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

 1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
  PREMIUM
  Column

  Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

  ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.
 2. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerkramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’
  PREMIUM

  Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerk­ramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’

  ENSCHEDE - Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag, aan deze krant. „Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.