Volledig scherm
Archieffoto van restauratie Kasteel Ruurlo. © Frans Nikkels

650.000 euro voor restauratieproject kastelen in grensgebied

AUDIOENSCHEDE - Het grensoverschrijdende restauratieproject waaraan ook leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede meedoen krijgt 650.000 euro subsidie. 

'MINT LAB in kastelen' ontvangt 325.000 euro aan EU-middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Verder dragen de nationale Interreg-partners en de regionale projectpartners bij. 

Het ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de Staatskanzlei van Nedersaksen en de provincies Gelderland en Overijssel stellen 145.000 euro ter beschikking. De regionale partners financieren ongeveer 180.000 euro in het project. Daarmee komt de totale investering uit op 650 mille.

Het project moet het tekort aan technische vakkrachten op de arbeidsmarkt in de grensregio terugdringen. 3.000 Nederlandse en Duitse leerlingen maken tijdens de projectdagen kennis met de restauratie van kastelen en andere historische gebouwen.

Enschede FM sprak met Marc Stronks, teamleider bovenbouw atheneum bij Bonhoeffer College. Hij legt uit wat zijn leerlingen leren tijdens de projectdagen. Beluister het interview hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.