Volledig scherm
Frouwkje Boertien-De Vos (86) © Reinier van Willigen

86-jarige stopt met stoffenwinkel in Glanerbrug: ‘Het is mooi geweest’

GLANERBRUG – De stoffenwinkel van Frouwkje Boertien-De Vos aan de Nieuw Frieslandstraat is een begrip in Glanerbrug. De 86-jarige heeft na decennia tussen de stoffen besloten er definitief mee te stoppen: “Het is nu echt mooi geweest.”

“Ik wil de jaren die ik nog voor me heb, genieten van mijn twee kleinkinderen. En wat vaker naar mijn dochter Edith in Salzburg”, legt Boertien uit. De 86-jarige deed het sinds het overlijden van haar echtgenoot Harm, tien jaar geleden, al wat rustiger aan. Ook is ze vijf jaar geleden een tijd uit de running geweest om te genezen van darmkanker. Maar als het even kon was Boertien in haar stoffenwinkeltje of naaiatelier te vinden. Soms brandde er 's avonds laat nog licht.

Jongste naailerares
Frouwkje had op haar 20ste al alle diploma's van de modevakschool Ensaid op zak. Vier jaar later haalde ze alle diploma's om hoofdlerares te kunnen worden. Ze was op haar 24ste de jongste naailerares van Nederland. Al voor haar opleiding begon ze met naaiklussen in haar ouderlijk huis. "Mijn eerste klant was mevrouw Eekhoorn uit de W.C. Schoutenstraat," herinnert ze zich.

Het staat ook in haar geheugen gegrift hoe ze de jurk voor mevrouw Knuppels uit de Bentstraat voor elkaar kreeg. "Dat was een grote vrouw die door het vele werken op het land een popje met een bult op de rug was geworden. Ze had daardoor hele andere maten dan een normale jurk. Ik maakte de jurk eerst van papier, daarna van mousseline stof. Ik had nog nooit zo'n gelukkige klant. Later heb ik ook nog een mantel van mousseline voor haar gemaakt. Achteraf was dat mijn meesterwerk. Ik ben er nog steeds trots op."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.