Volledig scherm
© ANP

9 jaar cel geëist voor twee brute overvallen op bejaarde dames in Enschede

ENSCHEDE – Tegen de 47-jarige Bulgaar Angel A. is vrijdagmiddag 9 jaar cel geëist voor twee gewelddadige overvallen op twee bejaarde dames. Gepleegd in april vorig jaar in Enschede.

De eerste overval was op 10 april aan de Bentrotstraat in Enschede. Daar werd een 83-jarige vrouw rond 4 uur in de nacht bruut wakker gemaakt door de man. Hij sloeg haar in het gezicht, waarbij ze meerdere breuken op liep. Hij heeft meerdere sieraden meegenomen, net als haar pinpas. Onder dwang moest de vrouw haar pincode afstaan.

Gefilmd

Daardoor liep A. tegen de lamp. Hij is gaan pinnen en werd gefilmd door bewakingscamera’s. Hij is herkend na een uitzending van Opsporing Verzocht, waar de beelden werden getoond. A. werd vervolgens begin mei in Oostenrijk aangehouden.

Tweede overval

Hij wordt er van verdacht dat hij in de tussentijd nog een overval heeft gepleegd. Op 18 april aan de Lijsterstraat in Enschede, waar een 84-jarige dame het slachtoffer werd. Ook hier was de overval rond 4 uur in de nacht, werd de vrouw bedreigd met een mes en geslagen. Een ketting werd van haar hals geknipt en ringen ruw van haar handen getrokken.

‘Nooit meer te boven’

De vrouw is volgens haar dochter, die tijdens de rechtszaal vertelde wat de overval met haar moeder en hun familie heeft gedaan, de overval nooit meer te boven gekomen. Ze is afgelopen juli overleden. Na de overval was er niets meer over van de energieke vrouw die ze tot voor de overval was, aldus haar dochter.

‘Lariekoek’

A. heeft de eerste overval op 10 april bekend. Van de overval op 18 april zegt hij dat die is gepleegd door zijn voormalige geliefde en een vriend. Hij zegt dat hij zelf in de auto heeft gewacht. Officier van justitie Sandra Leusink gelooft niets van dat verhaal en doet het af als ‘lariekoek’. Volgens haar zijn er zoveel overeenkomsten tussen beide overvallen dat het om een en dezelfde dader gaat.

Ze eist daarom een gevangenisstraf van 9 jaar. Uitspraak over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.