Volledig scherm
Aanleg ecoduct over A35 . © Emiel Muijderman

A35 volgend weekend dicht tussen Hengelo en Enschede vanwege aanleg ecoduct

ENSCHEDE - De snelweg A35 gaat tussen vrijdag 4 oktober en zondag 6 oktober een weekend lang dicht tussen Enschede-West en Hengelo-Zuid. Dit vanwege de aanleg van het ecoduct Oudste Grond. Tijdens de afsluiting kan verkeer gebruik maken van een omleiding. 

De snelweg gaat het volgende weekend in twee fases dicht, per rijbaan. Het gedeelte in de richting van de  oprit Hengelo-Zuid en aansluiting Enschede-West gaat dicht van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot zaterdag 5 oktober 10.00 uur. Van zaterdag 5 oktober 20.00 uur tot zondag 6 oktober 10.00 uur is de A35 dicht voor verkeer richting Almelo tussen oprit Enschede-West en Hengelo-Zuid.

Overig verkeer heeft ongeveer 10 minuten vertraging en wordt via een versmalde rijstroken omgeleid langs de werkzaamheden. De maximumsnelheid is daar 90 kilometer per uur. 

Verbinding natuurgebieden

De aanleg van ecoduct Oudste Grond is op 26 augustus begonnen en duurt nog tot maart 2020. Na voltooiing van het ecoduct zijn de natuurgebieden in Twekkelo en het Boekelerveld met elkaar verbonden en kunnen dieren veilig van het ene naar het andere gebied oversteken. Omwonenden voerden eerder protest tegen de aanleg, maar de Raad van State verwierp eerder deze maand hun bezwaren tegen het ecoduct.

Volledig scherm
Een Artist's Impression van het toekomstige Ecoduct Oudste Grond over de A35 tussen Enschede en Hengelo © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.