Sumatrastraat 3. In dit huis werden op de dag voor de bevrijding acht Enschedese verzetsmensen vermoord. Twee stolpersteine herinneren hieraan.
Volledig scherm
PREMIUM
Sumatrastraat 3. In dit huis werden op de dag voor de bevrijding acht Enschedese verzetsmensen vermoord. Twee stolpersteine herinneren hieraan. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Aan de Enschedese Sumatrastraat voltrok zich vlak voor de bevrijding een drama

Het huis staat er nog, maar het weet van niets. Ook de buurvrouw van even verderop heeft geen idee. „Iets met de oorlog toch?”, zegt Annie Stijckel als ik het haar vraag. Sinds eind jaren ’70 woont ze al in de straat. Dat er mensen zijn vermoord, heeft ze vaag wel eens horen vertellen. Lang geleden, toen het huis nog niet verdeeld was onder de studenten die er nu op alle verdiepingen wonen.

  1. Wow! Huisgenoten gaan ‘tot het gaatje’ bij Alpe d’Huez-beklimming in eigen studentenhuis

    Wow! Huisgeno­ten gaan ‘tot het gaatje’ bij Alpe d’Huez-beklimming in eigen studenten­huis

    ENSCHEDE - Ze hebben het geflikt, de UT-studenten van de The Royal Pink Palace. 72 uur lang ‘beklommen’ ze non-stop de trappen van hun eigen studentenhuis. Met de doneeractie, waarin ze de afgelaste Alpe d’Huez-beklimming nabootsten, haalden de studenten meer dan 11.000 euro op voor KWF Kankerbestrijding. Ze liepen 3881 keer (!) de trap op en behaalden daarmee ruim 4 keer de virtuele top van de bekende Alpe d’Huez.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.