Volledig scherm
© Politie stock

Aangifte van smaadschrift in Twekkelerveld

ENSCHEDE - Er is maandag aangifte gedaan bij de politie van smaadschrift. In de wijk Twekkelerveld zijn verschillende briefjes verspreid, met daarop de vraag naar seksueel contact met minderjarigen. Op de briefjes wordt een naam, adres en telefoonnummer vermeld. Deze persoon weet zelf van niets. 

De oproepjes werden gevonden op straat en in brievenbussen. Een aantal briefjes zijn veiliggesteld door politie voor sporenonderzoek. Personen die ook een dergelijke oproep hebben gevonden, mogen deze weggooien. Wel roept de politie op om dit te melden via een privébericht aan de politie Enschede op Facebook.

Strafbaar

Het is niet toegestaan om opzettelijk iemand in eer of goede naam aan te randen, met het doel daar bekendheid aan te geven. De verspreider van deze briefjes is dan ook strafbaar.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.