Paar binnenmuurtjes timmeren, belletjes bij de voordeur en voila, de kamerverhuur is in business. Enschede gaat het nu serieus te lijf: alles dat legaal is, staat op een kaart. Illegale verhuur wordt zo pijnlijk zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Paar binnenmuurtjes timmeren, belletjes bij de voordeur en voila, de kamerverhuur is in business. Enschede gaat het nu serieus te lijf: alles dat legaal is, staat op een kaart. Illegale verhuur wordt zo pijnlijk zichtbaar. © Getty Images

Aanpak illegale kamerverhuur in Enschede: sta je niet op de kaart, dan ben je verdacht

ENSCHEDE - Het net sluit zich rond illegale kamerverhuur. De gemeente heeft een kaart online gezet met alle panden waar legaal kamers verhuurd worden. Panden die er niet op staan? Dan is er mogelijk iets mis, en dit keer wordt er echt gehandhaafd. 

  1. Rechter maakt korte metten met scheldend en stenen gooiend heethoofd uit Enschede

    Rechter maakt korte metten met scheldend en stenen gooiend heethoofd uit Enschede

    VROOMSHOOP/ALMELO - Daniël E. (37) uit Enschede vindt het geweldig dat zijn ex trilt van angst nadat hij een steen tegen de ruit van haar woning in Vroomshoop heeft gegooid. De steen raakt de ruit waar de vrouw achter zit precies op hoofdhoogte. De Vroomshoopse heeft geluk, de ruit gaat net niet aan diggelen. Gefrustreerd smijt hij een steen door de achterruit van haar auto. Die steen blijft liggen in het kinderzitje op de achterbank.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.