Ziekenhuis ZGT verpleegt in Almelo coronapatiënten.
Volledig scherm
Ziekenhuis ZGT verpleegt in Almelo coronapatiënten. © RIKKERT HARINK

Aantal Twentenaren in het ziekenhuis met corona stijgt naar 179

ENSCHEDE - Het aantal Twentenaren dat is opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus is gestegen naar 179. Dat zijn er vijf meer dan maandag. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

In totaal zijn er in heel Nederland 7.427 in het ziekenhuis opgenomen met een Covid-19 besmettingen. In Twente is Enschede de gemeente met in absolute het hoogste aantal opgenomen inwoners, 39. Maar relatief gezien zijn Dinkelland en Borne het zwaarst getroffen als je kijkt naar het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners.

Aantal Twentse ziekenhuispatiënten dat werd opgenomen met Covid-19 besmetting, per gemeente op dinsdag 7 april, met daar achter tussen haakjes het aantal op maandag 31 maart.

Almelo - 15 (8) patiënten

Borne - 13 (10) patiënten

Dinkelland - 16 (11) patiënten

Enschede - 39 (24) patiënten

Haaksbergen - 11 (4) patiënten

Hellendoorn - 6 (3) patiënten

Hengelo - 12 (6) patiënten

Hof van Twente - 13 (8) patiënten

Losser - 6 (2) patiënten

Oldenzaal - 11 (8) patiënten

Rijssen-Holten - 17 (8) patiënten

Tubbergen - 10 (7) patiënten

Twenterand - 8 (5) patiënten

Wierden - 2 (2) patiënten

Over de RIVM-cijfers:

De cijfers die het RIVM elke dag publiceert gaan over het aantal overleden personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal nieuwe besmettingen die gisteren geregistreerd zijn. Opnames en doden worden vertraagd geregistreerd door ziekenhuizen en GGD, waardoor toename per dag vaak kleiner is dan uit RIVM-berichten blijkt. Iemand kan vandaag overlijden of in het ziekenhuis worden opgenomen maar pas over een paar dagen doorgegeven worden aan het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijk aantal besmettingen hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.