Volledig scherm
Drukte op het terras bij Paddy's op de Oude Markt in Enschede. Het aantal banen in de horeca neemt vanaf het voorjaar traditioneel toe. © Emiel Muijderman

Aantal WW-uitkeringen in Twente daalt sneller dan landelijk

ENSCHEDE – Het aantal door het UWV verstrekte WW-uitkeringen daalde ook in maart meer dan het landelijk gemiddelde. Eind vorige maand verstrekte het UWV in Twente 9.341 WW-uitkeringen. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van drie procent (-293 uitkeringen).

Dat is meer dan de landelijke daling van 2,2 procent. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 22,3 procent, oftewel 2.679 uitkeringen. Deze afname is eveneens groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar. Die was toen-18,2 procent.

Banen in horeca

Het UWV verwacht een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen, omdat het horecaseizoen weer begint. Dat is nu al zichtbaar bij de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen in Overijssel. Door minder werk in de wintermaanden, neemt het aantal nieuwe WW-uitkeringen vanuit de horeca tijdelijk toe. In het voorjaar daalt het aantal mensen dat vanuit een horecabaan in de WW terecht komt. Er zijn veel kansen voor werkzoekenden in de horeca. Met name naar medewerkers in de bediening en naar (basis)koks is er veel vraag.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.