De onderwijzers van basisschool De Esch zijn maar wat trots op het verloop van het noodgedwongen thuisonderwijs, en komen met een boodschap.
Volledig scherm
De onderwijzers van basisschool De Esch zijn maar wat trots op het verloop van het noodgedwongen thuisonderwijs, en komen met een boodschap. © Basisschool De Esch

Aardbeien drive-in, quarantaine-pingpong en rollebollen in het Twentse buitengebied

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden. 

‘Hormonale schommelingen’

Ton Groothuis, BOA en flora- en faunabeheerder van landgoed Twickel, kreeg dinsdagavond een melding van een ‘verdachte situatie’ in het buitengebied van Delden. Eenmaal aangekomen op de locatie, zag hij twee mensen de coronaregels overtreden. ‘Het bleek te gaan om twee personen met heftige hormonale schommelingen, die zich niet hielden aan de richtlijnen van het RIVM’, verwoord hij de ‘verdachte situatie’ in een humoristische Tweet. En de overtreders? Ze kwamen er met een waarschuwing vanaf. 

Aardbeien drive-in

Word jij ook zo blij van lekkere, zoete aardbeien? Dan is er goed nieuws vanuit Manderveen! Aardbeien halen, dat kan over een paar dagen gewoon vanuit de auto. De Manderveense Aardbei aan de Broekdijk komt namelijk met een aardbeien drive-in. Het bedrijf met restaurant, waar bezoekers gewoonlijk aardbeien kunnen plukken, geeft op Facebook een sneakpreview. Zaterdag hoopt De Manderveense Aardbei de eerste klanten in de drive te ontvangen. Zo kun je er toch nog de vruchten van plukken. 

‘Stedke van plezeer’

Herkenbaar, zal elke Boeskool denken bij het zien van overstaande korte film ‘Oldenzaal, samen sterk!’ van GJ Studios. Het Oldenzaalse mediabedrijf maakte een opbeurende video met bekende plekken in het hart van de Boeskoolstad. Plekken die voorheen zo vanzelfsprekend waren te bezoeken, maar vanwege de coronacrisis in zwaar weer verkeren. ‘Oldenzaal, de glimlach van Twente. Oons stedke van plezeer. Mer tis anders, want ‘n Boeskool verkeerd noe ffkes in zwoar weer’, klinkt het. ‘Ff’n niet dat verse broodje, en ook geen koalt biertje op’t terras. Hoewel het nog niet lang zo is, zou je haast vergett’n hoe het was.’

‘Op anderhalve meter afstand sloat wie alsnog de haande ineen’, wordt verwezen naar de vele mooie initiatieven die tijdens de coronacrisis in Boeskoolstad ontstaan. ‘Als we het met zien allen doot, dan komt die glimlach vast snel weer’, is de opbeurende afsluiter. 

Warme boodschap van juffen en meesters

De onderwijzers van basisschool De Esch in Oldenzaal zijn maar wat trots op het verloop van het noodgedwongen thuisonderwijs. Niet voor niets kregen de circa 250 leerlingen van de school en hun ouders een bijzondere boodschap van de juffen en meesters. Zij gingen met een woord in hun handen op de foto voor een collage met een warme boodschap: ‘Lieve kinderen van basisschool De Esch. We missen jullie, maar wat zijn we trots op jullie en jullie ouders. Echte toppers in thuisonderwijs. Samen staan we sterk! ❤’ 

Volledig scherm
© Basisschool De Esch

Ontbijt op de stoep

Vijftig jaar geleden, op deze datum, gaven Tom en Ria Fiselier uit Enschede elkaar het ja-woord. Het was een romantische trouwerij: na de huwelijksplechtigheid reden ze in een Simca naar Berlijn, om de liefde te vieren. Raar om die bijzondere mijlpaal nu onopgemerkt voorbij te laten gaan, vonden familie en vrienden van het gouden echtpaar. En dus besloten ze er met creatieve alternatieven toch een feestelijke dag van te maken. 

Vanochtend werd het koppel dan ook niet wakker van de gewone wekker, maar met een concert van fluitjes voor de deur. Al snel volgende de volgende verrassing van de kinderen en kleinkinderen: een mand met een heerlijk ontbijt stond op de stoep. De dag met verrassingen werd compleet met een video vol mooie boodschappen. Vijftig jaar na de trouwerij, tilde Tom zijn bruid nogmaals over drempel. Het leverde een vrolijke foto bij de voordeur op. 

Volledig scherm
© Saskia Fiselier - Hesselink

Quarantaine-pingpong

Niks bankhangen en verveling: een broer en zus uit Twente zijn volop sportief bezig,  nu ze het grootste deel van hun dag thuis doorbrengen. Een bloedfanatiek potje pingpong spelen? Dan kan ‘gewoon’ in de keuken. Binnen enkele seconden veranderen Tijn en Fleur Hoge Bavel hun eettafel in een tafeltennistafel. Benodigdheden: vier gevulde flesjes en wat houten plankjes. Spelen maar! 

Volledig scherm
© Aileen Slot
Volledig scherm
© Aileen Slot

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.