Volledig scherm
Protest tegen azc Enschede op maandag 14 september

Actiegroep AZC Alert Enschede belegt weer protestbijeenkomst azc

ENSCHEDE - De actiegroep AZC Alert Enschede belegt op 31 oktober een protestbijeenkomst tegen de komst van het asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld in deze stad. Dat melden de actievoerders op Facebook.

AZC Alert Enschede roept sympathisanten op om op de bewuste zaterdag om 11.00 uur naar het Eschmarkerveld te komen. De actiegroep kondigt de komst aan van meerdere gastsprekers, onder wie Tweede Kamerlid Louis Bontes van VNL en Paul Meijer van Forza, een politieke partij uit Haarlemmermeer.

Demonstratie
De plannen voor een asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld leidden vorige maand al tot een demonstratie van voor- en tegenstanders in het centrum van Enschede. De gemeenteraad stemde toen uiteindelijk in met de komst van het azc.

PVV
De ontwikkelingen rond de opvang van vluchtelingen in de provincie zijn voor de Overijsselse PVV aanleiding om een debat in Provinciale staten aan te vragen. De partij heeft daartoe een officieel agendaverzoek ingediend na de berichtgeving over de mogelijke noodopvang in Enschede op het Zuidkamp in de buurt van de voormalige vliegbasis.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.