Volledig scherm
Het pand van de Action aan de Nieuw Frieslandstraat © Wouter Borre DTCT

Action vertrekt uit Glanerbrug

GLANERBRUG/ENSCHEDE - Het filiaal van winkelketen Action aan de Nieuw Frieslandstraat in Glanerbrug verhuist dit voorjaar naar het Miro Center aan de Gronausestraat. Wethouder Hans van Agteren informeerde vrijdag de bewonerscommissie over de op handen zijnde verhuizing. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van omwonenden en de dorpsraad Glanerbrug in vervulling.

“Als gemeente zijn we blij met de verhuizing van de Action in Glanerbrug”, meent Van Agteren. “We zijn altijd nauw betrokken geweest bij een goede plek voor de Action in Glanerbrug. Een intensieve samenwerking heeft geleid tot deze mooie nieuwe plek. Dat is winst voor de bewoners en omwonenden van de Nieuw Frieslandstraat. De parkeerdruk neemt af en de straat wordt weer een echte woonstraat. En de Action krijgt een prachtige nieuwe plek met een winkel die beter bereikbaar en zichtbaar is. Het heeft langer geduurd dan we zouden willen, maar ik ben trots op het resultaat”.

'Hoekgebouw'

De Action in het Miro Center wordt bijna 1.300 vierkante meter groot en komt op de begane grond van het zogenaamde ‘Hoekgebouw’ aan de Noord Esmarkerrondweg. Daar is momenteel de Hemarkt gehuisvest. De gemeente gaat met eigenaar Krabbe in gesprek om een andere invulling voor het pand aan de Nieuw Frieslandstraat te zoeken. 

“Fantastisch nieuws”, vindt Nicole Meijerink van de bewonerscommissie van de Nieuw Frieslandstraat. “We krijgen onze straat terug, de Nieuw Frieslandstraat wordt weer woonstraat. Zoals het hoort”.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.