Het OM wil 5 voormalige kopstukken van Satudarah lang achter de tralies hebben voor deelname aan een criminele organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het OM wil 5 voormalige kopstukken van Satudarah lang achter de tralies hebben voor deelname aan een criminele organisatie. © Carlo ter Ellen

Advocaat Satudarah-oprichter Michel B. uit Enschede: ‘OM bracht mijn cliënt bewust in gevaar’

ZWOLLE/ENSCHEDE - Satudarah-kopstuk Michel B. uit Enschede is volgens zijn advocaat door het Openbaar Ministerie (OM) willens en wetens in levensgevaar gebracht. Raadsvrouw Karin Blonk trok in haar uitgestelde pleidooi fel van leer tegen het onderzoek en de wijze van dossiervorming door het OM. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Bastiaan Willink in boek over de Ter Kuiles op de bres voor oude Twentse elites: ‘Zonder textielbaronnen was Enschede een dorp’
  PREMIUM

  Bastiaan Willink in boek over de Ter Kuiles op de bres voor oude Twentse elites: ‘Zonder textielba­ron­nen was Enschede een dorp’

  ENSCHEDE - Aan ‘lulverhalen’ heeft hij geen behoefte. „Die vertellen de betrokkenen zelf wel.” Bastiaan Willink wil zich bij zijn geschiedenis van de Enschedese familie Ter Kuile baseren op harde feiten. In zijn boek, het derde over de Twentse textiel, breekt hij nogmaals een lans voor de fabrikanten. „Dat het genadeloze uitzuigers waren, is onzin.”
 3. OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-proces ‘vergeten’ stukken toe te voegen
  PREMIUM

  OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-pro­ces ‘vergeten’ stukken toe te voegen

  ZWOLLE - Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de vermeende kopstukken van de verboden motorclub Satudarah nam de rechtbank al een voorschot op het mogelijke vonnis. De verklaringen van twee anonieme, bedreigde getuigen worden vrijwel zeker uitgesloten van het bewijs. Daarmee valt een fors deel van de bewijslast van het Openbaar Ministerie (OM) weg. Of dat betekent dat Enschedeër Michel B. daardoor de dans ontspringt, is afwachten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.