Volledig scherm
Drie van de Tattookillers, die hun bijnaam danken aan de grote Chinese tekens op hun rug. Foto: Openbaar ministerie © OM

Advocaten willen vrijspraak voor de vier Tattookillers

ENSCHEDE - Nadat eerder al advocaat M. Jansen vrijspraak had bepleit voor Tattookiller Cor P. (35) uit Schiedam, hebben de strafpleiters die de drie andere verdachten bijstaan zich daarbij aangesloten. Justitie heeft geen bewijs tegen de mannen en dus moeten ze op vrije voeten komen, is hun stelling.  

De vier stonden gisteren terecht voor de moord in 2009 op Enschedeër Onno Kuut (30), een bondgenoot van de vier Tattookillers. Kuut werd gemarteld en geliquideerd waarna zijn verminkte lichaam werd begraven in de duinen van Hoek van Holland.

Volgens justitie zitten Cor P., zijn jongere broer Brian P. (31), Henk S. (44) en Evert S. (38) achter de gruweldaad. Kuut zou in een woning in Leerdam aan het eind van leven zijn gekomen. Daarna zou hij met een auto naar Hoek van Holland zijn gebracht en daar gedumpt in een eerder gegraven graf. De vier verdachten hebben voortdurend gezwegen. 

Geen antwoord

Gisteren was het woord aan de verdediging van Brian P., Henk S. en Evert S. Het kan volgens advocaat Gitte Stevens, de raadsvrouw van Schiedammer Brian P., net anders dan dat alle vier de verdachten worden vrijgesproken. ,,Want op de vragen wie, waarom, wanneer, hoe en waarmee kan het Openbaar Ministerie geen antwoord geven.‘’

Stevens kwam met een verdachte op de proppen die eerder al in beeld is geweest maar ook weer uit beeld is verdwenen. Het gaat om Steven C. die in de tijd van de lugubere moord op loopafstand van de vindplek van Kuuts lijk woonde. ,,Die Steven C. past in de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie‘’, vindt Stevens. ,,Kort na de moord is zijn huisje verbouwd en is hij zelf naar Tsjechië vertrokken.  Zijn stiefzoon heeft gezegd dat het gebogen mes dat C. in Nederland had, in Tsjechië niet meer bij zich had.‘’

Donderdag is de volgende zittingsdag. Dan reageren de twee officieren op de pleidooien van de advocaten en mogen die ook nog een keer kort hun zegje doen. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak in de zaak doet.

  1. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
    Fotoreeks

    Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

    ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.