Volledig scherm
© Harold Busschers

Afvaldump in Enschede: aso-gedrag of gevolg van diftar?

EnquêteENSCHEDE - Afvaloverlast in Enschede is de afgelopen jaren flink toegenomen. Althans, de kosten voor het opruimen van gedumpt huis-, tuin- en keukenafval zijn gestegen. En het aantal meldingen van overlast door inwoners is ongeveer verdubbeld na 2016.

Wij vragen inwoners van Enschede om mee te denken over de oplossingen. Welke maatregelen moeten er volgens u genomen worden tegen afvaloverlast? Of is er volgens u helemaal geen sprake van overlast? Al 900 mensen vulden de enquête in.

Enquête

‘Niet het afval is het probleem, maar de mensen zelf’, schrijft een deelnemer. Een ander noemt diftar ‘de bron van de ellende, het loont afval op straat te gooien.’ Er zijn deelnemers die pleiten voor nascheiding. Een enkeling vindt het lastig:  ‘Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen afval en dat het oude systeem niet meer van deze tijd is. Maar ondertussen zit ik wel in de troep van een ander.’

Behalve over afvaldump, stellen we ook vragen over het aantal afvalcontainers aan huis. En we zijn benieuwd wie bereid is om de grijze container te leveren, om het restafval zelf naar een inzamelpunt in de buurt te brengen. De enquête is hier in te vullen. Dat duurt 5-10 minuten.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.