Volledig scherm
Schimmelplekken op de muur in de kelder. © Annina Romita

Al meer dan 250 meldingen van grondwateroverlast in Enschede

ENSCHEDE - Het aantal meldingen van grondwateroverlast bij de stadsredactie van deze krant blijft oplopen. Woensdagavond passeerde het aantal meldingen van ondergelopen kelders door de hoge grondwaterstand het aantal van 250.

Alle meldingen worden weergegeven op een digitale overzichtskaart. Er begint ondertussen een goed beeld te ontstaan van de meldingen. Vooral in de wijken Walhof-Roessingh, Lasonder-Zeggelt, Hogeland en delen van Lonneker en Glanerbrug wordt veel overlast ervaren. Heeft u ook last van wateroverlast en staat u nog niet in het overzicht? Laat het de redactie weten via Enschede@tctubantia.nl

Politiek

Ook de politieke partijen in Enschede houden zich inmiddels bezig met de grondwaterproblematiek. De PvdA heeft zelfs al schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Hans van Agteren. Die laat door het bureau Tauw een onderzoek uitvoeren naar grondwateroverlast in Enschede. Echter laat de wethouder wel weten dat woningeigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor de overlast. De kwestie staat maandag 15 februari op de agenda van de Stedelijke Commissie.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.