Volledig scherm
PREMIUM
De hondenuitlaatplekken verdwijnen in Enschede. © RUUD ROGIER

Alle 225 hondenuitlaatplekken in Enschede verdwijnen

ENSCHEDE - Je viervoeter uitlaten op een hondenuitlaatplek in Enschede is binnenkort verleden tijd. Om te bezuinigen wil het nieuwe college alle 225 uitlaatplekken in de stad laten verwijderen.

Hondenuitlaatplekken zijn ingerichte perkjes met snippers of gras. Ze worden aangeduid met een houten paal met daarop een geel bordje met een hondje. Ze worden twee tot vijf keer per week door de buitendienst van de gemeente schoongemaakt. Hierdoor is zo’n uitlaatplek hygiënischer en minder risicovol voor hondenziektes dan wanneer de poep in de openbare ruimte blijft liggen. De uitlaatplekken variëren in grootte; soms gaat het om een perkje van 8 vierkante meter, maar er zijn er ook die meer dan 150 vierkante meter beslaan. 

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.