Zero55 in Apeldoorn heeft een tweede vestiging in Enschede. De concurrentie meent dat het indoor-entertainmentbedrijf is gefinancierd met Apeldoorns gemeentegeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Zero55 in Apeldoorn heeft een tweede vestiging in Enschede. De concurrentie meent dat het indoor-entertainmentbedrijf is gefinancierd met Apeldoorns gemeentegeld. © Gep Leeflang

Amusementscentrum op GoPlanet in Enschede nog geen succes

ENSCHEDE - Een bedrijf dat nog niet geweldig draait, terwijl ‘Brussel’ uitzoekt of er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Het wordt in 2020 erop of eronder voor entertainmentcentrum Zero55 op GoPlanet in Enschede.

Zero55, het kart- en lasergamecentrum op het voormalige GoPlanet, is nog geen groot succes. Dat vertelde Ron Mulders, interimmanager van het Apeldoornse moederbedrijf Accres, onlangs aan de Apeldoornse gemeenteraad. „Enschede valt tegen. We doen er veel aan om Zero55 te laten slagen, maar het is nog geen gelopen race.”

Tegen zere been

Mulders deed zijn ontboezeming tijdens een vergadering waar zijn bedrijf Accres op de agenda stond. Accres is een Apeldoorns gemeentebedrijf dat sporthallen en buurthuizen beheert, en is daarnaast eigenaar van het commerciële Zero55, dat in Apeldoorn en Enschede amusementscentra heeft geopend.

Met flinke leningen van Accres en dat is tegen het zere been van concurrenten, die spreken van staatssteun. De Apeldoornse gemeenteraad is ongelukkig met de constructie, maar wacht een lopend Europees onderzoek naar de staatssteun af alvorens een besluit te nemen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.