Annie van de Boom (83) ziet het steeds drukker worden vanuit haar appartement in het centrum. De solidariteit brokkelt af, stelt ze vast, en de ouderen zijn de dupe. „Moeten wij dan worden opgehokt als kippen?”
Volledig scherm
PREMIUM
Annie van de Boom (83) ziet het steeds drukker worden vanuit haar appartement in het centrum. De solidariteit brokkelt af, stelt ze vast, en de ouderen zijn de dupe. „Moeten wij dan worden opgehokt als kippen?” © Reinier van Willigen

Annie (83) uit Enschede is woedend: ‘Ouderen zijn geen tweederangs mensen’

ENSCHEDE - Acht weken geleden stonden we samen pal tegen corona. Nu gaat iedereen weer fijn de stad in. Verruiming, versoepeling, lekker op het terras. En de ouderen? Die moeten maar binnenblijven. Woedend wordt Annie van den Boom (83) ervan.

Annie van den Boom is 83 jaar en hartpatiënt. Ze valt volop in de risicogroep en daarom is ze voorzichtig. Dat was al die weken draaglijk, maar er gebeurt nu iets dat haar verontrust. Een deel van de bevolking neemt de maatregelen steeds minder serieus, en tegelijk gaan er steeds meer stemmen op om de anderhalve meter af te schaffen. Ten koste van wie? De ouderen. „Moeten wij dan de hele zomer maar binnen zitten? Waar is de solidariteit gebleven? We zijn toch geen tweederangs burgers?”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.