Annie uit Enschede viert 105e verjaardag met Pasen: ‘Zolang er leven is, is er hoop’

VIDEOENSCHEDE - Annie Teesink vierde zondag, op eerste paasdag, haar 105e verjaardag. Een mijlpaal die maar weinigen zullen bereiken. „De jaren vliegen voorbij.”

„Ik hoef godzijdank niet veel tabletten te slikken”,  zegt Johanna (Annie) Teesink. Ze vierde haar verjaardag in De Cromhoff. „Ik ben hier de oudste bewoner”, vertelt ze aan wethouder Jeroen Diepemaat die namens de gemeente bloemen brengt. De kamer van Annie is versierd door de verpleging, met wie ze vorige week al haar outfit voor haar verjaardag bij elkaar zocht.

Zusje van 92

Annie werd geboren in Haaksbergen, maar woont inmiddels ruim 70 jaar in Enschede. Ze groeide op met acht zusjes en een broertje. „Die jongen had het dan vast zwaar, met zoveel zussen”, vraagt de wethouder. „Ja, maar hij werd wel verwend hoor”, stelt Annie hem gerust. 

Van haar broers en zussen leeft alleen nog een jongere zus van 92, die woont in Borne. „Zij is nog jong. Ik ben al een oud wijffie”, grapt Annie. Zelf kreeg Annie drie kinderen, waarvan er inmiddels twee zijn overleden. Dertig jaar geleden overleed Annies man, met wie ze vaak ging vissen en kamperen. Verder zijn er zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Iet geet gewoon deur

Annie kijkt graag naar sport op televisie. „Snooker, curling, zwemmen. Ik vind het allemaal mooi.” Ook de verrichtingen van FC Twente volgt ze op de voet.

Een geheim om 105 jaar oud te worden heeft Annie niet. „Ik rook niet, drink niet, slik weinig tabletten. Iet geet gewoon deur, er is nog veel om van te genieten. De jaren vliegen voorbij. Zo lang er leven is, is er hoop”, sluit Annie af.

Volledig scherm
Mevrouw Teesink-Van de Worp wordt 105 jaar oud © Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.