Klanten van ING kunnen vanaf dinsdag betalen met hun iPhone of Apple Watch in bussen en treinen van Keolis. Onder meer Coolblue, Amac, Pathé, BCC, Thuisbezorgd, Wehkamp en de Aldi accepteren ook betalingen via de betaalservice van Apple.
Volledig scherm
Klanten van ING kunnen vanaf dinsdag betalen met hun iPhone of Apple Watch in bussen en treinen van Keolis. Onder meer Coolblue, Amac, Pathé, BCC, Thuisbezorgd, Wehkamp en de Aldi accepteren ook betalingen via de betaalservice van Apple. © EPA

Apple Pay in bussen van Keolis: betalen met smartwatch of telefoon

ENSCHEDE - Reizigers die een bus van vervoerder Keolis pakken kunnen vanaf dinsdag ook betalen met Apple Pay: het betaalsysteem van de gelijknamige elektronicagigant. Dat betekent dat Twentenaren die zijn aangesloten bij de ING Bank én een iPhone of Apple Watch hebben, daarmee op de trajecten van Keolis volledig contactloos kunnen afrekenen. 

De vervoerder rijdt in deze regio met verschillende buslijnen en de treinverbinding tussen Enschede-Zwolle en Oldenzaal-Zutphen. In de treinen is het niet mogelijk om met Apple Pay te betalen, omdat je daar moet inchecken via de palen op de stations met de ov-chipkaart. 

Betalen via Apple Pay is momenteel alleen nog mogelijk voor klanten van ING, omdat de bank vooralsnog de enige in Nederland is die de betaalmethode ondersteund. 

Testperiode

Vervoerder Keolis had de betaalwijze vooraf al opgenomen in het betaalsysteem van haar bussen, maar kan die nu pas in de praktijk brengen: “ Vanaf november 2018 zijn wij in al onze bussen overgegaan op contactloos pinbetalen”, laat commercieel directeur Jeroen Suurmond van Keolis Nederland weten. 

“Begin mei hebben wij de eerste digitale betaling met Apple en Google Pay succesvol getest. Voordat wij dit echter definitief konden toepassen, was het wachten op de banken om dit betalingssysteem te introduceren in Nederland. Via ING is dit vanaf dinsdag dus officieel mogelijk.”

Apple Pay werkt via een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Gebruikers moeten de betaalmogelijkheid wel eerst activeren via de ING Mobiel Bankieren App. Ook Thuisbezorgd en de Aldi ondersteunen sinds deze week Apple Pay.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.