Volledig scherm
Het bestuur van Poparchief Twente met Willem Schreurs, Bennie van der Meer, Jannie Talman, Henk van de Wetering en Herman Mulstege

Archief over 'langharig, werkschuw tuig'

ENSCHEDE - Twente kan niet zonder een echt poparchief, al was het alleen maar omdat de Buffoons het Beach Boys-repertoire beter zongen dan de Amerikanen zelf.

Dat archief komt er dan ook. De Oudheidkamer Twente nam het initiatief en op 5 oktober gaat het Poparchief Twente de lucht in. Er komt een tentoonstellingsruimte, maar de nadruk zal liggen op een digitale collectie.

Poparchief Twente is vooral een website. Er wordt door een werkgroep met vertegenwoordigers van Textielbeat en Oudheidkamer momenteel gesleuteld aan geschiedschrijving en archivering van de vele bands en bandjes die in de jaren zestig en zeventig furore maakten. "Als je niet snel bent, ben je de naoorlogse geschiedenis kwijt", zegt Willem Schreurs, voorzitter van de werkgroep. "Er was een levendige beatcultuur in Twente. De kranten schreven er nauwelijks over. Wij waren langharig, werkschuw tuig."

Lees meer in de krant van vrijdag: Mannen met missie

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Namibische paralympiërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo
    Play
    Video

    Namibische paralym­piërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo

    ENSCHEDE - Twee paralympische sporters, afkomstig uit een sloppenwijk in Namibië, trainen deze week bij atletiekvereniging AC Tion in Enschede. Dat hebben ze te danken aan Elisa Ostet van de Sport on the Move Foundation. Zij bezocht de atleten in hun thuisland en oordeelde dat daar de leefomstandigheden niet goed genoeg zijn. "De Olympische medaille hing gewoon aan het plafond van een golfplaten huisje."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.