Volledig scherm
© Google Streetview

Atak in Enschede dicht, Absolutely Fresh in beeld voor tijdelijke exploitatie

ENSCHEDE - Poppodium Atak is dicht, maar een tijdelijke oplossing voor de exploitatie is in de maak. Wethouder Jeroen Hatenboer verwacht dat concerten en oefensessies op korte termijn weer kunnen worden opgepakt.

Atak is 'technisch failliet'. Een accountantscontrole heeft het college van Enschede eind december doen besluiten om de subsidie voor het poppodium aan het Wilminkplein in te trekken. De huur is per 1 jauari opgezegd. Het personeel heeft deze week, na het nieuwjaarsfeest, de sleutels moeten inleveren.

Absolutely Fresh

Gisteren zijn wethouder Hatenboer en het Wilminktheater bij elkaar gekomen voor een gesprek over de nabije toekomst van Atak. Het Wilminktheater neemt de exploitatie van het poppodium over, maar huurt daarvoor een derde partij in.

De gesprekken met een gegadigde, Absolutely Fresh, zijn al in volle gang. Absolutely Fresh is in Enschede bekend van muziekfestivals als Freshtival en Fantasy Island en daardoor bekend met de regionale muziekwereld.

Tijdelijk

Als alles in kannen en kruiken is verzorgt Absolutely Fresh tot uiterlijk 1 april 2018 de exploitatie van Atak. Dat is de streefdatum voor een fusie tussen Atak en het Hengelose Metropool tot een gezamenlijk Twents poppodium. Dat is volgens Hatenboer nog altijd de bedoeling.

De tijdelijke exploitant van Atak zal zoveel mogelijk medewerkers van het poppodium gaan inzetten. Omdat er nog een aantal zaken (vergunningen en verzekeringen) geregeld moeten worden kan dat betekenen dat de komende weken activiteiten worden afgelast, uitgesteld of verplaatst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.