Volledig scherm
Een impressie van het nieuw te bouwen Turks Cultureel Centrum met Moskee

Audio | Aangepast ontwerp voor nieuwe moskee Enschede

ENSCHEDE - Er ontbrak nog een herkenbare koepel en minaret in het ontwerp voor het nieuwe Turks Cultureel Centrum aan de Kuipersdijk/Wethouder Beversstraat in Enschede. Architect Erdal Önder van ENA architecten is opnieuw aan het werk gegaan. Zijn aangepaste ontwerp is gepresenteerd aan belangstellenden uit de achterban.

In vergelijking met het eerste schetsontwerp heeft de koepel een rondere vorm gekregen en is de minaret aangepast. Dit laatste ontwerp is door de achterban positief ontvangen en daarmee is er wat betreft de moskeebesturen en de bouwcommissie een ‘Voorlopig Ontwerp’.

Onder voorbehoud van wettelijke procedures zullen de moskeebesturen, samen met de bouwcommissie, starten met het treffen van de voorbereidingen voor het bouwproces van een nieuw TCC met moskeefunctie op de hoek van de Kuipersdijk/Wethouder Beversstraat in Enschede.

Aanwinst
De moskeebesturen zijn van mening dat het TCC, naast functionaliteiten ten behoeve van de achterban, niet alleen een aanwinst is voor de buurt maar ook zal bijdragen aan de positieve uitstraling van de stad. Daarnaast kan het een belangrijke bijdrage leveren op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak.

Enschede FM sprak met Morgan Brejaart, lid van Werkgroep Kuipersdijk, over het nieuwe ontwerp. Beluister het fragment hier.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.