Volledig scherm
© Frans Nikkels

Audio | Ambitie gemeente Enschede: binnen 30 minuten met trein in Zwolle

ENSCHEDE - Binnen een half uur met de trein vanaf Enschede naar Zwolle, Arnhem en Münster. Dat is een van de bereikbaarheidsdoelstellingen van de gemeente Enschede.

“Enschede is de grootste stad van Oost Nederland. De bereikbaarheid vanuit grote steden om ons heen laat sterk te wensen over", meldt wethouder mobiliteit en bereikbaarheid Hans van Agteren. Om de doelstelling te behalen wordt er de komende tijd gewerkt aan een zogenoemde 'roadmap', een soort stappenplan.

Euregio
Enschede zet ook in op een maximale reistijd van één uur van deur tot deur binnen de Euregio. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werknemers dat zien als maximale reistijd voor woon/werkverkeer.

Ambities
In 2017 stelt Enschede een bereikbaarheidsagenda vast. Enkele belangrijke voorbeelden van de bereikbaarheidsambities zijn:

Verbreding N35 naar 2x2 baans richting Zwolle. Verbreding N35 naar 2x2 baans naar de Duitse grens. In samenwerking met onze Duitse partners de B54 naar Münster 2x2baans Snelle IC treinverbindingen tussen Enschede - Zwolle en Enschede - Münster (max reistijd van een half uur). Snelle IC verbinding naar Amsterdam (maximaal anderhalf uur).

"We willen de bereikbaarheid verbeteren. Daarmee stimuleren we onze economie en worden we aantrekkelijker om te wonen en te werken", aldus de wethouder.

​TV Enschede FM sprak met Dinand de Jong, projectleider mobiliteit bij gemeente Enschede. Beluister het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.