Volledig scherm
© Syntus

Audio | Buurtbus richting Boekelo en Hogeland vervangt 'echte bus'

ENSCHEDE - De buslijnen 5 en 6 verdwijnen vanaf 11 december definitief uit het straatbeeld en worden vervangen door een achtpersoonsbuurtbus. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag en wordt bestuurd door vrijwilligers van een buurtbusvereniging.

De verandering is nodig, omdat de reguliere bussen op Boekelo en Hogeland te weinig klanten trekken.

Bijeenkomst
Dinsdagavond was er een bijeenkomst voor buschauffeurs in spe. Daar kwamen zo'n veertig mensen op af. Henk Rensink, buurtbuscoördinator van vervoerder Syntus Twente, was tevreden met de opkomst. Hij heeft voor beide buurtbussen zo'n twintig chauffeurs nodig. Op een eerdere bijeenkomst hebben zich al elf chauffeurs gemeld. Zij zullen ongeveer drie uur per week plaatsnemen achter het stuur.

Eisen
Strenge eisen aan de chauffeurs zijn er niet. Rijbewijs B en een medische verklaring van een arboarts, dat is het. "We willen wel een bepaalde kwaliteit hebben. Een nette rijstijl is wel vereist", aldus Wagenaar.

Bestuur
Aan het einde van de avond was het bestuur van de buurtbusvereniging Hogeland al gevormd. Hans Hofte is de voorzitter, Tristan Roerink de penningmeester en Jos van Wessel neemt de taak van secretaris op zich. Het bestuur van Boekelo is volgens Rensink 'bijna rond'. Er hebben zich voldoende chauffeurs gemeld, maar er kunnen er nog een aantal bij.

De buurtbus Hogeland rijdt elk half uur, doordeweeks van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De buurtbus Boekelo rijdt elk uur, doordeweeks van 06.30 tot 18.30 uur en op zaterdagen van 10.30 tot 16.30 uur.

TV Enschede FM sprak met woordvoerder Syntus Hanneke Rijder. Beluister het hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.