Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Audio | Culinaire cafetaria Frites Boutiques wil ook vestiging in Enschede

ENSCHEDE - Sterrenkok Lars van Galen van het gerenommeerde hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo (één Michelinster) en zijn compagnon Richard van den Hoeven willen ook in Enschede een Frites Boutique openen. De ondernemers hebben deze week hun culinaire cafetaria geopend in Hengelo.

"Het is de bedoeling dat we eerst een succes in Hengelo worden en dan staat Enschede als eerste op ons verlanglijstje", vertelt van Galen op Enschede FM.

Zoektocht
De ondernemers willen binnen een half jaar een vestiging in Enschede. "We hebben nog geen pand op het oog, maar willen wel op een bepaalde plek zitten." Welke plek dit is houdt de kok nog voor zich. De uitstraling van de zaak zal in Enschede hetzelfde zijn als in Hengelo: "Strak en vernieuwend."

Culinair
Bij Frites Boutiques serveren ze geen simpele vette hap met mayo maar een chique Frites Ras el Hanout of een Frites Ciboulette. Aangezien de friet 'culinair' is, is de prijs daar ook naar vertelt de sterrenkok: "Het is een ambachtelijk product. Het is meer werk dan als je het uit de groothandel haalt." De frietjes inclusief saus gaan vanaf 3,25 euro per bakje over de toonbank. Of dat duur is, is volgens Van Galen aan de klant zelf.

Beluister het volledige interview met Richard van der Hoeven hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.