Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Enschedese imagostylist laat jonge meiden zien hoe mooi ze zijn

ENSCHEDE - Ze geeft haar project GewoonIK dertig dagen de kans. Dan hoopt imagostylist Simone Tiehatten uit Enschede via crowdfunding de 10.000 euro bijeen te hebben die nodig is om jonge meiden workshops te bieden waarbij ze de mooie dingen in zichzelf leren zien.

Het idee van Simone Tiehatten is geboren uit het feit dat ze steeds vaker ziet dat jonge meiden niet de kans krijgen zichzelf te zijn, uit angst te worden afgewezen door hun omgeving. Om daar verandering in aan te brengen coördineert ze het project GewoonIK. Ze houdt de meiden een spiegel voor en laat ze zien hoe mooi ze zijn en dat ze gewoon zichzelf moeten zijn.

Fotoshoot
Het project GewoonIK, dat maandag is gelanceerd op de Alfonsusschool, is bestemd voor meiden van groep 8, de brugklas en de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Op Enschede FM legt Tiehatten uit wat het project precies inhoudt. Beluister het fragment hieronder terug.

Het traject wordt afgesloten met een fotoshoot door een professionele fotograaf, waarbij ieder meisje met een zelfportret laat zien wie ze echt is. De foto's worden in een afsluitende tentoonstelling getoond, waarbij bezoekers, leerkrachten en ouders complimenten bij de foto's plakken. Meer informatie over GewoonIK en de crowdfundingsactie op: meidenvangewoonik.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.