Volledig scherm
© Gemeente Enschede

Audio | Euregiopark in Enschede beter bereikbaar door nieuwe fietsbrug

ENSCHEDE - Uiterlijk eind 2018 moet de nieuwe fietsbrug over de Euregioweg en de spoorlijn klaar zijn. Vanaf dan kunnen werknemers van bedrijven op het Euregiopark veilig en comfortabel op de fiets van en naar hun werk.

En dat is een van de belangrijkste uitgangspunten voor de aanleg van de brug. Een regulier fietspad langs de Euregioweg is geen serieuze optie, want dan zouden fietsers over een bewaakte spoorwegovergang moeten.

Ontsluiting
"De ontsluiting zal vanaf de rotonde Sleutelweg worden aangelegd en de fietsbrug komt parallel aan de Euregioweg te liggen tot deze aansluit met de brug in de Oosterstraat. Door voor deze optie te kiezen, maken we het voor fietsers bijzonder eenvoudig om het Euregiopark te bereiken”, vertelt projectleider Koen van Ekeris.

Veilig en comfortabel
Fietsen moet veilig en comfortabel zijn, zo valt te lezen in de Fietsvisie 2012-2020 van de gemeente Enschede, maar niet tegen elke prijs. Bij de beoordeling van de verschillende varianten voor de aanleg van de brug is gekeken naar wat inpasbaar is in de beschikbare ruimte, maar ook wat prijstechnisch goed zou zijn. Dat is in nauw overleg met de bedrijven op het bedrijvenpark gebeurd. "Door te kiezen voor de aanleg van het stuk tot aan het latere tracé van de F35 op de Oosterstraat, ontstaat er voor de mensen die op het Euregiopark werken een goede verbinding, maar ook de recreatieve fietser vindt er een snelle verbinding op de route richting het Hoge Boekel."

Het voorstel zal op 29 november worden besproken in de stadsdeel commissie Oost en daarna in de gemeenteraad van 19 december.

TV Enschede FM sprak met Koen van Ekeris, projectleider. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.