Volledig scherm
Archiefbeeld Menistenkerk © Emiel Muijderman

Audio | Menistenkerk in Enschede wordt 'mekka van craftbeer'

ENSCHEDE – Herbert Capelle en Joost Carlier doen een nieuwe poging om in het vroegere Menistenkerkje aan de Stadsgravenstraat in Enschede een stadsbrouwerij met proeflokaal, podium en loungeruimte onder te brengen. Aan de achterzijde wordt een biertuinterras aangelegd.

"Voor de zomer van volgend jaar willen we openen", zegt Capelle. In de vroegere kerkzaal komt een restaurant annex proeflokaal en een podium voor live-optredens. Het oude pastoriegedeelte is de plek waar de stadsbrouwerij is gepland. De brouwinstallatie is beschikbaar voor kleine, ambachtelijke brouwers die er hun eigen bier kunnen brouwen.

Mekka
"We hebben straks alleen lokale bieren op tap, vijftien verschillende", vertelt Capelle (54). Vanzelfsprekend komt ook Capelles eigen label, White Horse Craft, uit de tap. "Hier vind je straks geen grote biermerken. Dit is een ontmoetingsplek voor de kleinere brouwers van ambachtelijke speciaalbieren. Dit wordt het mekka van craftbeer", kondigt Capelle aan.

Proeflokaal
Niet alleen de begane grond, ook de eerste verdieping van het oude kerkje wordt ingericht als restaurant annex proeflokaal. Voor de tweede verdieping hebben de initiatiefnemers de bestemming lounge- en chillruimte in gedachten.

Kosten
Capelle schat dat met de interne verbouwing een investering van om en nabij de 600.000 euro nodig is. Een aantal investeerders heeft al toegezegd met een bijdrage over de brug te komen. Het financiële gat (tussen de 50.000 en 100.000 euro) dat er nog is, hopen Capelle en Carlier via crowdfunding binnen te krijgen.

Enschede FM sprak met Herbert Capelle, initiatief nemer van de stadsbrouwerij. Beluister het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.