Volledig scherm

Audio | Nieuwe rector magnificus Universiteit Twente beëdigd

ENSCHEDE - Thom Palstra is vrijdagmiddag beëdigd als de nieuwe rector magnificus van de Universiteit Twente. De 58-jarige Palstra is de opvolger van Ed Brinksma, die tijdens zijn afscheid benoemt werd tot nieuwe officier in de orde van Oranje Nassau. De beëdiging vond plaats tijdens de 55e Dies Natalis van de universiteit.

Palstra is een veelzijdig wetenschapper: zijn onderzoeken spitsen zich toe op het snijvlak van de scheikunde, natuurkunde en nanotechnologie. Hij is onder meer lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en van de American Physical Society, de toonaangevende Amerikaanse organisatie voor fysici. De laatste tijd was Palstra wetenschappelijk directeur van het Zernike Institute for Advanced Materials in Groningen.

Dies Natalis
Vrijdagmiddag was de Dies Natalis, het jaarlijkse verjaardagsfeestje van de Universiteit Twente. In dit lustrumjaar zijn vier eredoctoraten uitgereikt. Biomechatronicus Hugh Herr, oud-politica Neelie Kroes, nanotechnoloog Christoph Gerber en statisticus Edward Tufte kregen vrijdag een eredoctoraat van de UT.

Enschede FM sprak met woordvoerder Wiebe van der Veen over de feestdag. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.