Volledig scherm
© Lars Smook

Audio | Nieuwe stadsprins voor carnavalvierend Enschede

ENSCHEDE - Carnavalvierend Enschede, ofwel Krekkelstad, heeft een nieuwe stadsprins: prins Coen. Bij zijn opkomst in residentie De Jaargetijden werden ook zijn secretarissen bekend: Ben en Marcel. Over hun motto zal menigeen de neus ophalen: ‘Doar sit ‘n luchie an’. Het trio wil de horeca in de stad meer bij het carnaval betrekken.

Trio
Prins Coen (41) is Coen Nijhuis, eigenaar van het bedrijf Nijhuis Riool Reiniging. Nijhuis was in 2012 al verenigingsprins bij de Grenskeerlkes. Nijhuis koos ditmaal Marcel Hoffmann (57) als secretaris. Hij is manager bij Urenco in Almelo, lid van de vrijwillige brandweer in Glanerbrug en komt van de vroegere Blusmennekes. De andere secretaris is Ben Sanders (64), raadslid van BurgerBelangen en in 1995 stadsprins onder de naam prins Mans. Hij zette de keuzecommissie op het spoor van Nijhuis.

Horeca
De optocht is op 25 februari. Met meer beleving op de Oude Markt, zo is de bedoeling. „Je moet de horecaondernemers in het centrum mee hebben. Dat proberen we weer op te bouwen en daar ben je jaren mee bezig’’, aldus secretaris Ben. „Maar dat gaat lukken.”

TV Enschede FM sprak met Coen Nijhuis. Beluister het fragment hier.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.