Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Audio | The Youth Company vestigt zich in Enschede

ENSCHEDE - The Youth Company, organisator van trainingen en jeugduitwisselingen voor en door jongeren in Overijssel, verhuist van Utrecht naar Enschede. Zaterdag was een ontmoetingsdag in het nieuwe kantoor in de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat.

In 2014 organiseerde TYC club de eerste Europese jongerenuitwisseling bij de Universiteit Twente. Vanaf dat moment bleef er een nauwe band met Overijssel. Omdat een deel van het team in Twente woont, vestigt The Youth Company zich nu ook hier. Vanuit Enschede biedt de organisatie lesprogramma’s en jongerenactiviteiten aan. Ontwikkeling van talenten, vaardigheden en competenties staan centraal. Kenmerkend is dat deelnemers het voortouw nemen in hun eigen leerproces. Leren vindt altijd plaats in een internationale groep. Trainingen gaan bijvoorbeeld over het ontwikkelen van leiderschap, levensvragen of mensenrechten.

Meer dan honderd studenten en scholieren van Saxion en ROC van Twente deden afgelopen anderhalf jaar mee aan een Europese jeugduitwisseling of training.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.