Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Wereldwiskundetentoonstelling komt naar UT in Enschede

ENSCHEDE – Wiskundeliefhebbers kunnen van 24 oktober tot en met 11 november de wiskundetentoonstelling Imaginary bezoeken op de campus van de Universiteit Twente in Enschede.

Op de tentoonstelling is van alles te zien op het gebied van wiskundige visualisaties, interactieve installaties, virtuele realiteit, 3D-objecten en de theoretische achtergrond in de algebraïsche meetkunde.

De wiskundetentoonstelling biedt workshops, rondleidingen en lezingen. Klassen 4,5 en 6 vwo dienen zich eerst aan te melden. Op 3 november vindt er een speciale lezingenavond plaats in samenwerking met het Studium Generale. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

TV Enschede FM sprak met Richard Boucherie, hoogleraar wiskunde. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.